KENDO-IAIDO

kendo-iaido-napoli
Kendō este una din căile ce compun budō și înglobează esența artelor marțiale japoneze. Se practică de către kendoka purtând o îmbrăcăminte în stil tradițional japonez și o armură pentru protecție numită bogu. Ca arme se folosește unul (sau două) shinai. Kendō poate fi privit ca stilul japonez de scrimă, însă el diferă foarte mult de scrima europeană prin mișcările sau tehnicile folosite. Acest lucru se datorează faptului că sabia folosită este diferită, la fel cum diferă și modul în care aceasta este folosită. Antrenamentul de kendō este foarte „gălăgios” prin comparație cu alte arte marțiale sau sporturi pentru că un kendōka folosește strigătul, kiai, pentru a-și exprima spiritul gata de luptă, însoțit de o mișcare a corpului hotărâtă înainte.
Conceptul de bază în kendo este Kikentai-no-ichi - adică uniunea dintre spirit - Ki, exemplificat prin kiai, sabie - ken și corp - tai.
Shinai - înlocuitor din bambus pentru katana
Folosind o imitație de sabie realizată din fâșii de bambus, și purtând apărătoare, un practicant de kendo se luptă cu un oponent conform unor modalități de a înscrie puncte și reguli prestabilite.
Numărul practicanților de kendō este estimat astăzi la opt milioane de oameni, din care aproximativ șapte milioane de practicanți în Japonia.